Anchor ad placement(mobile only)
System

Blogger Direk İndirme Linki Ekleme

"Wordpress gibi indirme yapabilme Blogger, Bloggerda İndirme yapma,"

Retnus Retnus 1 min read 8 yorum
Merhaba, Blogger da bilindiği üzere Wordpress gibi direk indirme yapamıyoruz.(Yani linkte tıklayınca Yandex-Disk-Mediafire vb. gibi sitelere yüklemek ve yönlendirmek zorunda kalıyoruz.) Blogger Wordpresse nazaran biraz daha geriden gelen bir sistemi var. Neyse fazla konuyu uzatmadan açıklamaları yapalım sonradan anlatıma geçelim. Yapacağımız işlemlerden sonra indirme linkine tıklandığı an bulunduğu sayfadan farklı bir sayfaya yönlendirme yapmıyor ve sitenizde kalmaya devam ediyor.


İlk önce Dropbox.com sitesine giriyoruz. Ardından üyelik işlemlerini hallediyoruz. Sonradan karşınıza böyle bir sayfa gelicek. Daha sonra Upload Files butonuna tıklayınız. Dosyayı yükleme yapıcaktır.
Dosyayı yükledikten sonra böyle bir sayfa karşılar sizleri burada yapmanız gereken dosyanın indirme linkini almak yani url adresini... Only you yazan yere tıklıyoruz ve Create a linke tıkladıkdan Copy link tıkladıksan sonra bizlere link vericek bu linki kopyalıyoruz.
O kare içine aldığım alan bizim için direk indirme yapmamızı sağlıyor. dl.dropboxusercontent.com/s/ - Anlatım 2 de only you tıklıyoruz tekrardan linki alıyoruz .....com/s/ den sonrası tüm linkleri alıyoruz ve tüm linkleri bir araya getiriyoruz. Artık işlemimiz tamamdır.
Retnus
Retnus Lorem ipsum, or lipsum as it is sometimes known, is dummy text used in laying out print, graphic or web designs.
8 yorum
  1. Güzel bir düşünce. Bence kullanılmalı. Bazı upload siteleri reklam olarak başka bir dosya indirebiliyor. Bu yöntemle de o sorunun önüne geçmiş oluyoruz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Adsız13 Mayıs

    Blogger direk indirme mantığı aslında gayet güzel olmuş, gereksiz yere takipçilerinizi reklama ya da spama boğmadan işlevsel kullanılabilir, güzel paylaşım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Hüseyin Koç13 Mayıs

    Verdiğiniz bilgi doğrultusunda sitemde bu yöntemi kullanacağımdan emin olabilirsiniz. Tam bana göre ve uygun. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. M. Ömer Alpı14 Mayıs

    Dropboxta böyle bir şey yapılabildiğini bilmiyordum.. :)

    YanıtlaSil
  5. bu eklenen linkten backlink kasılabilirmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir bilgi sahibi değilim.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir yazı olmuş. Bu yöntem gerçekten işe yarıyor ve güzel. Dosya paylaşmak için en ideal yol...

    YanıtlaSil